De yama’s: Satya – Waarheid

Waarheid. Het lijkt een eenduidige en eenvoudige term, maar is niet altijd zo eenvoudig toe te passen. Want wat waarheid is voor jou, is dat ook de waarheid voor een ander? En bestaat DE waarheid eigenlijk wel?

In dit artikel gaan we dieper in op deze Yama om te ontdekken hoe je deze zelf kunt inzetten in je leven.

Het integreren van de yama satya in je dagelijks leven

Om de yama Satya te kunnen integreren in je dagelijks leven is het helpend om eerst te onderzoeken hoe je die waarheid in jezelf kunt vinden. Ons hoofd heeft allerlei ideeën over wat waarheid is en wat niet, maar bij de yama Satya gaat het over een diepere waarheid. Jouw innerlijke waarheid. Het gaat hier om een diep weten in jezelf, zonder twijfel, je weet het gewoon.

Maar hoe kom je daarbij? We zijn zo gewend om onszelf en de wereld om ons heen te benaderen vanuit ons hoofd, dat het soms erg lastig is om die diepe waarheid te vinden. Naar mijn idee zijn er een paar voorwaarden die je kunnen helpen om makkelijker bij jouw eigen waarheid te komen:

  • Een ontspannen staat van zijn
  • Rust om je heen
  • Een open mind
  • Aanwezig zijn in het moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait