Yoga Verdiepingscursus

Wil je je meer verdiepen in yoga, maar heb je niet de ambitie om les te gaan geven? Dan is deze cursus perfect voor jou! Maar ook als je met yoga wil beginnen en het echt grondig aan wil pakken zit je hier goed!

In 2017 was ik zelf op zoek naar meer verdieping in yoga. Ik deed al 12 jaar aan yoga (dat wil zeggen, ik beoefende met name de houdingen), maar ik miste de verdieping. Ik wilde meer leren over de achtergrond en andere technieken ervaren, zoals ademhalingsoefeningen en mudras. Ik vond het erg lastig om dit te vinden, maar na veel zoeken en rondvragen kwam ik bij een Yoga Retreat Centrum uit in India dat me precies bood waar ik naar op zoek was! Uiteindelijk heb ik hier zelfs drie maanden verbleven en gewerkt als danstherapeute en acroyogadocente en heb ik zoveel geleerd over yoga vanuit de bron. Echt een geweldige ervaring!

En deze ervaring wil ik jou ook graag bieden! Daarom heb ik deze Verdiepingscursus opgezet. En je hoeft er niet eens voor naar India! De cursus vindt gewoon plaats in Breda.

In 7 bijeenkomsten van 3 uur gaan we dieper in op alle aspecten die yoga te bieden heeft. Je leert meer over de achtergrond en filosofie van yoga en je gaat je eigen practice verdiepen zodat je nog meer profijt hebt van alle voordelen van yoga.

Een aantal punten die in deze cursus aan bod zullen komen:

  • Uitleg over het achtvoudige pad van Patanjali
  • Verdieping in de yoga filosofie
  • Uitlijning van de basishoudingen (asanas) zodat jij je practice verdiept en meer profijt hebt van elke houding
  • Aanleren van de meer gevorderde houdingen om je bewegingsrepertoire uit te breiden
  • Werken met pranayama door middel van verschillende ademhalingstechnieken
  • Leren voelen en toepassen van de bandhas en verschillende mudras
  • Mantras leren begrijpen en zingen
  • Yoga en fysieke klachten
  • De zeven basischakras

Na het volgen van deze cursus heb je kennis over de grondbeginselen van yoga, je bent in staat om de basishoudingen uitgelijnd uit te voeren waardoor de kans op blessures aanzienlijk verkleind wordt en je kunt je eigen yogapractice samenstellen op basis van jouw behoeftes, mogelijkheden en voorkeur.

Wanneer&Waar

Ik bied deze cursus nu aan in 7 losse cursusochtenden waarvan de eerstvolgende zijn op:
– donderdag 18 juli van 9.30-12.30
– zaterdag 10 augustus van 9.30-12.30

Op deze manier kun je zelf kiezen wanneer je de cursus volgt. Wanneer je alle 7 ochtenden gedaan hebt, heb je de cursus voltooid. De kosten van een cursusochtend zijn €50.

Wil je je meedoen met een cursusochtend of heb je vragen? Stuur dan een mailtje: contact@biancaschutjes.com

Ervaringen

De verdiepingscursus vond ik verrijkend. Ik vind het heerlijk yoga te ‘volgen’, uit het hoofd en in het lijf. Waardevol om juist in de cursus iets meer te weten te komen en leren wat bepaalde houdingen ‘doen’. Iedere les in de cursus had een ander thema, niet alleen fysiek, maar ook mentaal of vanuit filosofisch oogpunt een verdieping brengt.

Ik voelde altijd al wel dat yoga heel goed is, de verdieping gaf mij meer inzicht. Het heeft mij gebracht af en toe thuis ook de mat uit te rollen. Nog meer bewustwording op houdingen en effect op lichaam, organen en geest.

Bovenal is Bianca zo’n oprecht fijne teacher, haar energie geeft al verdieping. Ook fijn dat ze houdingen goed toelicht en corrigeert indien nodig; kort, krachtig en vanuit rust en vooral liefde.

~ Laura

De yoga verdiepingscursus bij Bianca van in totaal 7 lessen zaten goed in elkaar; mooie opbouw met veel info over de verschillende poses, chakra’s, pranayama’s maar er was ook veel aandacht voor ons als cursisten. Er werd wekelijks dieper ingegaan en stil gestaan wat yoga voor je doet, wat je wil ontwikkelen en waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven.

De cursus heeft me zeer zeker meer verdieping en bewustwording gebracht en ik pas het toe in mijn zomerlessen waarbij ik me veel zelfverzekerder voel dan voorgaande jaren.

Dank Bianca voor je zachtheid, compassie en aandacht waarmee je deze cursus hebt gegeven.

~Anneke


Bij de eerste les vond ik het al interessant omdat het over de achtergrond, filosofie en persoonlijke verdieping ging binnen Yoga. Er werden vragen gesteld en het delen van de antwoorden met elkaar gaf verbinding. Er werd verteld over houdingen en yogaoefeningen gedaan en er was aan het eind een opdracht voor thuis. De terugkoppeling hiervan in de volgende les was bijzonder omdat het delen hiervan veel herkenning gaf met elkaar.

Yoga is zoveel meer dan alleen rek- en strekoefeningen, met name je ademhaling is heel belangrijk en het verbinden met je fysieke, mentale, emotionele en spirituele zijn.

Wat ook uitgebreid aan bod kwam is welke organen, spieren, gewrichten gestimuleerd kunnen worden door bepaalde yogaoefeningen.

In de 7 lessen van deze verdiepingscursus was er een mooie opbouw met verschillende onderwerpen zoals meditatie, houdingen, mudras, (ademhalings)oefeningen, gesprekken, chakra’s en nog veel meer.

Samengevat een liefdevolle en een verdiepende cursus die mij veel heeft gebracht en die ik iedereen kan aanraden.

~Nel