Yoga in Breda

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij mij yoga te volgen:

Wekelijkse Yogalessen

Yoga Privéles

Yoga Verdiepingscursus

Doe je graag yoga in een groep, dan is de wekelijkse yogales een mooie optie voor jou. Ik werk met kleine groepen van maximaal 8 mensen.

Wil je aan persoonlijke doelen werken, deze kunnen zowel lichamelijk, mentaal of spiritueel van aard zijn, dan is een privéles wellicht meer geschikt voor jou.

De verdiepingscursus heb ik opgezet voor mensen die echt de diepte willen opzoeken binnen de yoga, wat betreft kennis over yoga, het ervaren van de verschillende aspecten van yoga en verdieping in jezelf.

Wekelijkse Yogalessen

De wekelijkse yogalessen zijn kleinschalig opgezet, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Er zitten maximaal 8 mensen in een les.

In de yogalessen gaan we aan de slag met verschillende asana’s (houdingen), pranayama (ademhalingstechnieken), mudras en soms ook mantras om dichter bij jezelf te komen en jezelf meer in balans te brengen. Ik heb mijn yogaopleiding in India gedaan en breng Oost en West samen in mijn lessen.

Ik werk graag met een thema en intentie voor elke les voor een diepere ervaring. Door een intentie te gebruiken ben je nog bewuster bezig met het richten van je aandacht. Door het werken met verschillende thema’s – zoals een specifiek chakra, kracht of bijvoorbeeld loslaten – ervaar je jezelf op verschillende manieren en leer je soepeler mee te bewegen met wat er in je leven gebeurt. Zo werkt yoga mooi door in de rest van je week.

Ik geef elke week vier verschillende lessen:

Ontspanning & Meditatie

In deze les werk ik met relaxatietechnieken, zoals Yoga Nidra, om in een diepe ontspanning te komen vanuit waar je makkelijker in meditatie kunt stappen. Met deze les geef je jezelf de ruimte en tijd om te oefenen met meditatie zodat het steeds makkelijker voor je wordt om dit ook op andere momenten toe te passen. Je leert om jezelf bewust te ervaren en helemaal in het moment te zijn. Zodat je ook in het dagelijks leven minder spanning en stress ervaart en meer rust kunt vinden in jezelf.

Hatha yoga

Hatha yoga is de oorspronkelijke yoga zoals deze al eeuwenlang beoefend wordt. De verschillende houdingen uit de hatha yoga hebben allemaal hun eigen gezondheidsvoordelen die zowel een lichamelijke, mentale als geestelijke uitwerking hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld stressverlichtend, versterkend of balancerend werken of gericht zijn op het bevorderen van de werking van specifieke organen. De houdingen worden aangevuld met mudras (handgebaren), pranayama en meditatie.

Morning Yoga

Met deze yogales start je je dag meteen goed. Stretches en rustige houdingen worden afgewisseld met vloeiende, intensievere bewegingen om de kracht in jezelf te ervaren. Een fijne manier om je energie lekker te laten stromen en je lichaam soepel te maken. Ook ademhalingsoefeningen (pranayama) en relaxatie komen aan bod.

Yin Yoga

De yin yogales is wat bewegingsintensiteit betreft vrij rustig, omdat we in deze les de houdingen lang aanhouden (3-5 minuten) waarbij we de spieren in het lichaam steeds meer willen ontspannen. Yin yoga werkt op het bindweefsel en herstelt en versterkt de gewrichten waardoor het leidt tot meer ruimte en flexibiliteit in je lichaam. In deze les heb je veel tijd om echt even stil te staan bij je lichaam en de mogelijkheid om je grenzen te verkennen.

Een losse yogales kost €14. Je kunt ook kiezen voor een strippenkaart. Deze is €99 voor 8 keer.

Weet je niet goed welke les het beste bij je past? Neem contact met me op, zodat we daar samen naar kunnen kijken.

Yoga Privéles

Yoga Priveles

Het is ook mogelijk om een privéles te boeken. In deze les hebben we de ruimte om naar jouw lichaam, klachten en wensen te kijken en kunnen we meer de diepte in. Een privéles is heel waardevol als je het prettig vind om yoga te doen aangepast op jouw wensen en behoeften, bijvoorbeeld als je specifieke lichamelijke klachten hebt waardoor je moeilijk meekomt met een groepsles, maar ook als je meer wil verdiepen dan in een reguliere groepsles mogelijk is in bepaalde houdingen, ademhalingstechnieken of yoga filosofie.

Een yoga privéles kost €59

Het is ook mogelijk om een duo-privéles te boeken.

Wil je meteen aan de slag of heb je nog een vraag? Mail me gerust: contact@biancaschutjes.com